Saturday, March 10, 2007

Lauantaiaamu

Kevät keikkuen tulevi. On lämmintä, +2-5 täällä Etelä-Suomessa muutta pilvistä. Sääennusteet ovat luvanneet aurinkoa huomiseksi.

Olem ollut tässä tietonneen ääressä ikkunan vieressä klo kuudesta lähtien ja huomasin että ulkona oli jo melkein valoisaa puoli 7:ltä.

Koetan miettiä mitä te lukijat haluaisitte tietää jos tänne tulette lukemaan poliittisia ajatuksiani.

Nyt on mielessäni OIKEUSMINISTERI. On surkuhupaisaa että juuri oikeusministeri joutuu kiikkiin aviomihensä hölmöilyjen vuoksi. Itsse suhtaudun pragmaattisesti harmaaseen talouteen mikä liittyy kotien kunnostukseen. Moni remontti jäisi tekemättä jos teetättäjät joutuisivat huolehtimaan veronpidätyksistä, sosiaalimaksuista jne ja se taas merkitsisi kiinteistöjen rappeutumista.

Luhtasen tapauksessa on sen sijaan selvä veronkierto. Joko maksaa 1600 euroa yritykselle tai 1000 euroa käteen. HS:n keskustelussa puhutaan ALV:sta. ALV:tä me voimme yksityishenkilöinä laskuttaa toisiltamme mutta ellemme ole rekisterissä niin ei tarvitse tilittää valtiolle. Osoittaa vain miten keskustelut menevät usein aidasta seipäisiin.

Tänään käyn laittamassa nastoilla PerusRaimo 21 a-nelosia puisiin pylväisiin. Haluan tuolla herättää huomiota jotta ihmiset sitten tultuaan uteliaiksi ottavat aidosti selvää minuta. Mikä mies on?

Kokemukseni vaalipaneleista ovat vahvistaneet käsitystäni, että osaamista on, jos ihmiset sitä kaipaavat. Vilpittömästi olen sitä mieltä että eduskunnassa saisi olla enemmän maanläheistä osaamista.

Pitäydyn yksinkertaisissa teemoissani edellee:

-ajattelua ja osaamista
-oikeudenmukaisuutta
-yritteliäisyyttä

Eiköhän näistä aineksista synny hyvä soppa? Parempi kuin demarien hernerokka?

No comments: