Thursday, November 15, 2007

Maaseudulla

Ajelin tanaan Casareksesta Gaussinin kautta Cortes de la Fonteraan, 35 km mutta tunti Mazdalla. Ensin 400m:sta alas jokilaaksoon ja sitten 800 m:n korkeuteen Rondan tiella ja taas alas laaksoon. Mutta jouduin paikkaan jonne menee juna ja jossa on asema.

MaryRose (jonka avo.Renee kuoli 5 vuotta sitten) on muuttanut sinne ja kunnostanut myllysta asunnon. Casareksessa amerikkalainen Norris teki aikoinaan samoin. Myllyyn tulee VETTA. Koettakaa ymmartaa mita se merkitsee taall kuumuudessa ja kuivuudessa.

Englantia puhuvat ihmiset opastivat minut perille kertomalla etta she lives next to Elgecko hotel. Hotellin omistaja opasti miten menen naapuritaloon parin sillan ja puron ylitse. Mary on busybody ja oli ollut Marokossa hankkmassa antiikkia ja kaksi paivaa ilman alkoholia. Nyt joimme hieman samppinjoonia ja kolmantena kirvesmies John.

Selitin miten jokeen kaatunut puu voitaisiin hinata rantaan ja saada Marylle takkapuita. Taidanpa menna lauantaina talkoisiin.

Paluumatkalla otin kytiin koyhan maatyolaisen jonka toin 15km Gauciniin ja sain palkaksi kiitokset ja iloisen ilmeen. Mazda halusi jatkaa Casareksen kaanteella alaspain meren rannalle ja niinpa tulin tanne rahaa tuhlaamaan internettiin ja Lidliin.

Marylla on ollut Englannissa joskus PUP ja muutettuaan tanne joskus 20v. sitten on touhunnut kamalasti - nytkin viela yli seitsenkymppisena. Han oli saanut markkinoille pubelamasta tekemansa kirjaan ja aloittaa nyt toista kirjaa. Seinanaapurina on englantilaisen naisen omistama hotelli. Ja lahella asema. Rata on jokin ikivanha mutta kaytossa oleva pikkurata.

Ennen Renen kuolemaa Mary oli onnekseen ostanut rauniotalon eika rakentanut Renen tontille uima-allasta. En mina usko etta Mary minua huolisi. Enka mina sinne kaukaiseen laaksoon muutaman englantilaisen kanssa viitsi ryyppaamaan muuttaa. Omaan taloon pitaa vain saada sahkot jotta voi itse keittaa kahvia ja keittaa tai paistaa munia.

Olin uimassa Esteponassa ja nyhtivat 6,30€. Suomessa 2€. Lukkokaappi vaati 2€ mutta onneksi palautti rahat kun avasin kaapin. Eli kovin usein en aio uimassa kayda. Casareksessa on Schwimmbad - mutta avoinna vain kesalla.

On kaksi mahdollisuutta menna kylmimmaksi ajaksi sivistyksen piiriin. Joko Teneriffalle 100€/kk 4:n tahden hotelliin tai Alicanten lahistolle.

Sain aamulla selville etta naapurissani asuu sahkourakoitsija. Taytyy illalla jututtaa ja pyytaa tarjous. TV:n kannoin aamulla talooni ja illalla kai vien sinne tietokonesysteemin. Mutta tarvitsen siis virtaskaa ja puhelinlinjan. Ne ovat kuitenkin tarkeampia kuin WC ja suihku alakertaan. Asiat jarjestyvat tavalla tai toisella. Walther saa keittaa 12 munaani tanaan ja palkkioksi annan 2 hanelle joten saan viideksi paivaksi aamiaismunia. Eilen ostin kinkkusiivuja 440gr 1,70€:lla. Not bad?

1 comment:

Anonymous said...

Kiitoksia kahviseurasta. Muistellaan Sabinnilaksen kahvihetkeä. Ihmetellään yhteisiä talotuttuja. Suomessa sataa räntää.
Tervesin Ulla ja Jorma